Середа, 24.04.2024, 22:56
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
 
Головна » 2013 » Серпень » 13 » Звіт про проведення Кремінською міською радою за участі Громадської ради при міській раді консультацій з громадськістю.
14:28
Звіт про проведення Кремінською міською радою за участі Громадської ради при міській раді консультацій з громадськістю.

Звіт
про проведення Кремінською міською радою за участі Громадської ради при міській раді консультацій з громадськістю

З метою проведення консультацій з громадськістю з питання обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Кремінською міською радою за участі громадської ради було організовано публічне громадське обговорення у формі публічних громадських слухань 01.08.2013 р.

Розпорядженням міського голови було затверджено план заходів з організації та проведення обговорення питання.

Відповідно до розпорядження міського голови інформація про проведення публічних громадських обговорень була розміщена на радіо на сайті міської ради (www.krem-rada.at.ua) та на дошці оголошень у міській раді.

Громадською радою був затверджений план заходів щодо організації проведення публічних обговорень.

Протягом публічного громадського обговорення до робочої групи не надходило пропозицій та рекомендацій від мешканців міста .

У громадських слуханнях, що пройшли 01.08.2013 р. 2013 р. взяли участь міський голова Гриценко В.І., голова районної ради Назаренко Ю.І., секретар міської ради Колесніченко Л.В., члени Громадської ради при міській раді, депутати міської ради, представники органів самоорганізації населення, громадських організацій, представники від трудових колективів та мешканці міста, ЗМІ.

За підсумками проведення публічного громадського обговорення громадською радою при міськраді були узагальнені та надані до районної ради для врахування наступні пропозиції:

  1. У розділі Шляхи та способи розв»язання проблем на стор.3 відмічається рішення проблем шляхом «встановлення механізмів державного контролю за законністю рішень органів місцевого самоврядування та якістю надання населенню адміністративних та соціальних послуг» Державний контроль за органами місцевого самоврядування встановлювати не потрібно, а ось громадський контроль який закріплений законодавством, але не впроваджений, вкрай необхідний та його необхідно вводити. Форми Громадського контролю можуть бути різноманітними. Законодавчо необхідно представити їм реальні права та правовий захист.
  2. У тому ж Розділі "Шляхи і способи розв'язання проблеми" міститься загальна фраза способу розв'язання проблеми шляхом «максимального залучення населення до прийняття управлінських рішень, сприяння розвитку форм демократії участі на місцях». При цьом не вказані конкретні форми їх потрібно передбачити.
  3. Позитивно сприймається п.2.1. Розділу «Завдання реформи» на стор.5-6 Концепції щодо визначення і побудови адміністративно-територіального устрою.
  4. У п.2.2. Концепції у повноваженнях районного та регіонального рівня повинно упразнити органи «районних та обласних державних адміністрацій» У разі такого збереження збережеться двовладдя, дублювання, конкуренція на ріні рад та їх виконавчих органів.
  5. У п.4.3. Концепції запропоновано створення при органах місцевого самоврядування консультативних органів для проведення через них консультацій влади з громадськістю, сприяння здійсненню громадських експертиз проектів рішень та рішень органів місцевого самоврядування. Замість цього пропонуємо надати право громадським організаціям на створення ними відповідних консультативних органів та призначення громадських експертиз.
  6. У п.4.4. Концепції необхідно передбачити більш чіткі принципи організації місцевого референдуму, без участі та дозволів посадових осіб місцевого.
  7. У п.5.3. Концепції необхідно лишити права депутатів місцевих рад приймати рішення про дострокове припинення повноважень міських голів а натомість виписати чіткий та простий механізм дострокового припинення повноважень міського голови виборцями.

Міський голова _____________ В.І.Гриценко



Категорія: Громадська рада | Переглядів: 480 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz