П`ятниця, 26.04.2024, 00:22
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
 
Головна » 2015 » Липень » 23 » Висновок коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акт
08:31
Висновок коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акт

Висновок

коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акту “ Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради ”  принципам державної регуляторної політики.

 

« 08 » травня 2015 р.                                                                                              м. Кремінна  

                         

 Комісія з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради  розглянула проект регуляторного акту – рішення  “ Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради ” на дотримання  вимог ст.4, 8 Закону України « Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності»( далі Закон).

            За результатами здійсненого аналізу проекту- рішення сесії встановлено:

            Відповідно до п.7 Закону  до переліку регуляторних актів, які підлягають розгляду та затвердженню у 2015 р. включений проект регуляторного  “ Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради ”

            Відповідно до Податкового кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міські ради в межах своїх повноважень приймають  рішення про встановлення  податків і зборів.            

            Зазначений проект рішення Кремінської міської ради та аналіз впливу регуляторного акту підготовлено відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308.            

            Проект рішення Кремінської міської ради “ Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради ” розроблений на забезпечення виконання вимог оновленого Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів  України щодо податкової реформи» податкового законодаства в межах виключної компетенції міської ради щодо встановлення  місцевих  податків,  затвердження  ставок  земельного  податку, орендної плати відповідно до Податкового  кодексу  України, надання  відповідно  до  чинного законодавства  пільг  по  місцевих  податках  і  зборах, а зокрема по земельному  податку.

Ціллю регулювання є встановлення ставок плати за землю та пільг по земельному податку з врахуванням змін законодавства, інтересів землекористувача, забезпечення ефективного використання земельних ділянок, рівних прав суб’єктів господарювання та збільшення обсягів надходжень до місцевого бюджету із збереженням диференційного співвідношення між розміром орендної плати в залежності від виду господарської діяльності.

Обраний спосіб є найефективнішим для досягнення цілей, так як пряме встановлення ставок по платі за землю, пільг по земельному податку повністю відповідає вимогам чинного законодавства, враховує максимальні та мінімальні розміри плати за землю, забезпечує диференціювання розмірів орендної плати в залежності від виду діяльності, рівня рентабельності, інших значимих показників. Не вимагає додаткових видатків міського бюджету. Не створює додаткових вимог щодо дій суб’єктів господарювання. Несе мінімальний ризик впливу зовнішніх чинників на дію запропонованого регуляторного акта.

Розв’язання проблеми пропонується шляхом перегляду діючих ставок земельного податку, наданих пільг по сплаті земельного податку не допускаючи при цьому зменшення надходжень міського бюджету від плати за землю.

Прийняття Кремінською міською радою цього рішення сприятиме наповненню бюджету та стимулюватиме більш ефективне використання земельних ресурсів, повністю  охоплює  всі види використання землі та конкретизує більшість наявних у місті окремих видів користування земельною ділянкою. В міру переоформлення постійного користування землею дозволить значно збільшити бюджетні надходження плати за землю нівелюючи інфляційні процеси в державі.

Прийняття цього проекту рішення ради дозволить охопити всі питання встановлення ставок плати за землю та надання пільг по земельному податку без необхідності прийняття радою окремих рішень та збільшити надходження коштів до місцевого бюджету по платі за землю на 5-8 відсотків.

Основним показником результативності даного регуляторного акту є суми річних надходжень до місцевого бюджету по платі за землю без урахування щорічної індексації грошової оцінки земель.

Визначені заходи, за допомогою яких буде здійснюватися   відстеження результативності регуляторного акту.

            На підставі вищезазначеного комісія зробила висновок що проект рішення “Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради  відповідає вимогам  ст. 4.8 Закону « Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності»

 

Голова комісії                                                                                             Л.В.Колесніченко

 

 

 

 

 

Категорія: Ріш міськради 61 сесія | Переглядів: 374 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz