Четвер, 25.04.2024, 14:54
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
 
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Голові ініціативної групи приватних підприємців міста Кремінна.
08:16
Голові ініціативної групи приватних підприємців міста Кремінна.
     Ваше звернення  від 06.09.2011 року до депутатів Кремінської міської ради відносно захисту ваших прав у відносинах з Кремінською міською радою та її комунальним підприємством Кремінським ККП, згідно чинного законодавства, було розглянуте на постійних депутатських комісіях, які доручили виконкому Кремінської міської ради надати письмову відповідь щодо стану справ на виробничій дільниці "Вечірній ринок” Кремінського ККП. Отже, для приведення у відповідність стихійної торгівлі у місті Кремінна , сесією Кремінської міської ради було виділено ділянку землі з цільовим призначенням для організації ринкової торгівлі. Земельна ділянка передавалася в оренду комунальному підприємству, яке є у власності територіальної громади. Договір оренди був підписаний терміном до 2015 року. На даний час порушень щодо виконання договору  оренди з боку комунального підприємства міською радою виявлено не було.Відповідно до чинного законодавства, зокрема ст.19 Земельного кодексу України Землі України за основним цільовим призначенням поділяються на  категорії. Відповідно до ст. 20, 21 цього ж кодексу віднесення земель до тієї чи іншої категорії здійснюється на підставі рішень органів державної влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень. Зміна цільового призначення земель провадиться органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про передачу цих земель у власність або надання у користування (оренда), вилучення (викуп) земель і затверджують проекти землеустрою або приймають рішення про створення об’єктів природоохоронного та історико-культурного призначення.Зміна цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб, здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України. Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем (орендарем) самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою. 
     Порушення порядку встановлення та зміни цільового призначення земель є підставою дляпритягнення до відповідальності відповідно до закону громадян та юридичних осіб, винних у порушенні порядку встановлення та зміни цільового призначення земель. 
     Стаття 83 Земельного кодексу України передбачає, що до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність належать земельні ділянки, які використовуються для забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування. Ділянка землі цільове призначення якої "для організації ринкової торгівлі” якраз і забезпечує діяльність органів місцевого самоврядування, так як на ній виділяються місця для забезпечення офіційною  роботою приватних підприємців, а отже проводиться офіційна легальна торгівля. 
     Право оренди земельної ділянки — це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Орендована земельна ділянка або її частина може за згодою орендодавця передаватись орендарем у володіння та користування іншій особі (суборенда).Орендодавцями земельних ділянок є їх власники або уповноважені ними особи.
     Власник землі , територіальна громада міста Кремінна в особі Кремінської міської ради, не  вбачає причини змінювати цільове призначення вказаної земельної ділянки , так як це не передбачено генеральним планом міста Кремінна і до того ж з боку підприємців, які мають торгові місця на Вечірньому ринку, крім письмових звернень з проханням захистити їх права, не надходило бвльш ніяких пропозицій , документів і звернень. 
     Стаття 124,134 Земельного  кодекса передбачають, , що оренда , суборенда та продаж земельних участків для юридичних та фізичних осіб проводиться тільки на конкурсній основі, і при умові наявності  оформленого права власності на нерухоме майно.
     Виходячи з того, що торгові місця на Вечірньому ринку не стаціонарні нерухомі будівлі , а мають статус малих архітектурних форм , узаконення та установка яких на даний момент не передбачена законодавством, договор оренди землі з комунальним підприємством Кремінський ККП діє без порушень, то розгляд питання про оренду та суборенду може проводитися тільки після законодавчого врегулювання.





Категорія: Нормативно-правові акти | Переглядів: 638 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz