П`ятниця, 26.04.2024, 11:19
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
 
Головна » 2014 » Грудень » 26 » 17 грудня 2014 р. відбулася 55 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.
13:44
17 грудня 2014 р. відбулася 55 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

17 грудня 2014 р. відбулася 55 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

17 грудня 2014 р. відбулася 55 сесія Кремінської міської ради шостого скликання. Головувала на сесії секретар міської ради Колесніченко Л.В. На порядок денний було винесено 26 питань, із них 12 земельних.

Керуючись ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності», депутати затвердили Перелік регуляторних актів, які підлягають розгляду та затвердженню у 2015 році» та План заходів щодо відстеження регуляторних актів Кремінської міської ради у 2015 р.»

За результатами розгляду депутатських комісій сесія внесла зміни до міського бюджету на 2014 р.(детальніше зі змінами до бюджету можна ознайомитися у розділі «Рішення міської ради».

Сесією прийнято рішення про відкриття 22.12.2014 р. додаткової групи для дітей старшого віку в дошкільному навчальному закладі №5 «Берізка» та внесені зміни до штатного розпису дошкільних закладів освіти Кремінської міської ради.

Рішенням сесії передано з балансу Кремінської міської ради на баланс КП «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС» 5 (п’ять) комплектів для відпочинку на суму 12500,00 грн та створена комісія для здійснення процедури приймання-передачі майна.

Також, прийняті програми міської ради на 2015р., а саме:

Програма підтримки комунального підприємства Кремінське ВУВКГ на 2015-2016 роки.

Метою Програми є виконання робіт щодо більш повного задоволення потреб населення, споживачів у якісних житлово-комунальних послугах, реалізація державної політики, спрямованої на задоволення потреб усіх споживачів в економічно доступних житлово-комунальних послугах належного рівня та якості, що відповідають вимогам державних стандартів, створення умов для сталої, ефективної роботи та розвитку комунального господарства міста, охорони навколишнього природного середовища.

Виконання Програми здійснюється за такими основними напрямками:

  1. Організація ефективного надання житлово-комунальних послуг.
  2. Забезпечення зменшення збитків, безперебійного функціонування комунальних підприємств міста.
  3. Розвиток та розширення виробничих можливостей комунальних підприємств міста.
  4. Забезпечення умов для реалізації політики органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунального господарства.
  5. Фінансова підтримка комунального підприємства.

Виконання Програми дозволить:

  1. Поступово ліквідувати критичний рівень зносу основних фондів.
  2. Підвищити якість, надійність житлово-комунального обслуговування жителів міста.
  3. Скоротити нераціональне використання ресурсів на підприємствах.
  4. Забезпечити зменшення збитковості підприємства.
  5. Здійснювати утримання водопровідних та каналізаційних мереж в належному стані.
  6. Здійснити оновлення (придбання) обладнання.
  7. Забезпечити вимоги природоохоронного законодавства в питаннях поліпшення якості питної води.

Програмою передбачено проведення капітального ремонту водопровідних мереж: вул. Волкова, вул. Набережна, вул. Дачна, пров. Желєзнодорожний, вул. Басейна,вул. Первомайська, вул. Красна, вул. Леніна, вул. Пархоменко, пров. Річний, вул. Озерна, пров. Сєвєрний, вул. Кочетова, капітальний ремонт (заміна) к/колектора на КНС на суму 1643,85 тис. грн та ремонт запорної арматури на суму 88,258тис. грн.

Необхідність поліпшення становища дітей і молоді в місті, їх соціального захисту, створення сприятливих умов для фізичного, інтелектуального, духовного розвитку та майбутньої повноцінної життєдіяльності, законодавчого врегулювання питання організації відпочинку та оздоровлення спонукає до розробки нової програми оздоровлення дітей.

«Програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік «Кремінське літо», яку прийняли депутати визначає мету, основні завдання та засади організації оздоровлення дітей і молоді як складової загальної системи забезпечення відновлення здоров'я нації.

Кошти, відповідно до програми, передбачені у сумі 24700 грн., із них 12700 грн. на придбання путівок до оздоровчого табору «Мрія», 12000 грн. до санаторію "Озерного" для діте, хворих на цукровий діабет.

Також, були прийняті Програма проведення святкових, професійних, пам’ятних дат та ювілеїв у м. Кремінна на 2015 р., якою передбачено фінансування загальноміських заходів на суму 42425 грн. та Програма розвитку архівної справи та фінансової підтримки комунальної установи «Трудовий Архів територіальних громад Кремінського району» на 2015 р., на виконання якої передбачено 167400 грн.

Виконавчому комітету міської ради доручено забезпечити фінансування заходів Програм.

На засіданнях комісій були ретельно розглянуті питання про виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Кремінна на 2011-2014 роки у 2014 році, і про виконання Правил благоустрою на території міста Кремінна у 2014 р. та прийняті відповідні рішення.

Так, заходи Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Кремінна на 2011-2014 роки були заплановані за наступними напрямками:

  1. Організація ефективного управління та належного використання майнових комплексів у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг;
  2. Формування інститутів управління жилими будинками та органів самоорганізації населення;
  3. Створення розвинутого конкурентного середовища на ринку обслуговування житла, у тому числі впровадження комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду із залученням інвесторів-забудовників на конкурсних засадах;
  4. Забезпечення беззбиткового функціонування підприємств житлово-комунального господарства;
  5. Технічне переоснащення житлово-комунального господарства;
  6. Залучення інвестицій;
  7. Залучення громадськості до процесів формування житлової політики та реформування житлово-комунального господарства.

В плані виконання заходів Програми за напрямками: організація ефективного управління та належного використання майнових комплексів у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг та створення розвинутого конкурентного середовища на ринку обслуговування житла у 2013-2014 роках було проведено та завершено роботу по інвентаризації майна у сфері житлово-комунального господарства та створенню реєстру безгоспного житлового фонду, який після завершення процедури прийняття до комунальної власності можливо буде надаватися мешканцям громади під житло, відповідно до черги.

На жаль, процедура прийняття об’єктів до комунальної власності є довготривалою та такою, що потребує фінансування, тому при формуванні бюджету наступного року необхідно передбачити кошти на зазначені цілі. На сьогоднішній день завершено роботу щодо інвентаризації черги на житло, яка не проводилася з 2004 року. Перегляд реєстру квартирної черги проводився згідно ст. 40 Житлового кодексу України. Кремінською міською радою прийняті документи на внесення у загальнодержавний реєстр потребуючих покращити свої житлові умови 126 громадян і їх сімей, у т.ч. потребують першочергового покращення житлових умов 14 громадян, на позачергову чергу зареєстровано 80 громадян (діти-сироти, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, інваліди І групи).

У 2012 році рішенням сесії Кремінської міської ради було надано статус «Соціальне житло» будинку № 1 по вул. Вокзальна. Оформлена домова книга, для надання допомоги соціально незахищеним громадянам при проведенні тимчасової реєстрації місця проживання. Протягом 2014 року було тимчасово зареєстровано 11 осіб.

У напрямку формування інститутів управління жилими будинками та органів самоорганізації населення розроблено графік проведення загальних зборів мешканців багатоповерхових будинків, відповідно до якого було проведено 8 зборів.

У напрямку забезпечення беззбиткового функціонування підприємств житлово-комунального господарства апаратом виконавчого комітету постійно проводилася робота з підприємствами, які належать до комунальної власності територіальної громади. Приймалися рішення сесії та виконавчого комітету щодо затвердження планів роботи за підсумками їх виконання.

Для покращення дисципліни здійснення розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги підприємствами проводиться претензійно-позовна робота. Так, станом на 01 листопада поточного року комунальними підприємствами підготовлено 95 позовів про стягнення заборгованості, з них направлено до Кремінського районного суду 75 заяв на загальну суму 171,3 тис.грн., отримано 59 рішень на суму 46,4, стягнуто – 87,4 тис.грн.

У напрямку технічного переоснащення житлово-комунального господарства та залучення інвестицій у поточному році проведено коригування проектно-кошторисної документації по обєктам: «Реконструкція системи водопостачання м. Кремінна. І етап.», яка передбачає реконструкцію електричної складової на насосній станції «Кремінська» та «Реконструкція системи водопостачання м. Кремінна. ІІ етап.», що передбачає заміну труб на центральних водопровідних мережах. Проекти було подано до Головного управління житлово-комунального господарства як пропозиції щодо включення в програму «Питна вода України» для фінансування з державного бюджету. Але станом на 01.12.2014 кошти до міської ради не надійшли.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та утримання автодоріг комунальної власності було проведено капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Куйбишева та вул. Полнова. Загальна сума виконання робіт склала 707,13765 тис.грн.

За рахунок коштів міського бюджету проведено роботи з капітального ремонту житлового фонду, водопровідних та каналізаційних мереж за дольовою участю мешканців громади на суму 856,365 тис. грн.

На сьогоднішній день проводиться робота по складанню ліквідбалансу комунальних підприємств «Кремінська ЖЕК №1» та «ККП».

Вся інформація стосовно прийнятих рішень та роботи житлово-комунальної галузі оприлюднюється на сайті Кремінської міської ради.

По виконанню Програми благоустрою міста у 2014 р.

У 2014 році за розпорядженням Кремінського міського голови було проведено 11 суботників, 3 із них загальноміські, які були спрямовані на дотримання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» під час яких були приведені у санітарний та естетичний стан центральні вулиці міста (прибрано від буряну пішохідні доріжки, побілено дерева та бордюри) наведено порядок на прибудинкових та закріплених територіях, дитячих майданчиках, скверах (вул. Інтернаціональна біля магазину «Слобода», клуб «Кремінна», площа Піонерська, парк Петровського, сквер «Слави»). Приведені у порядок братські могили, пам’ятники.

У м. Кремінна санітарна очистка проводиться КП «КРЕМІННА - КОМУНСЕРВІС» по вулицях міста згідно графіку та згідно договору оплати і по заявах. Крім того КП «КРЕМІННА - КОМУНСЕРВІС» приймає активну участь у вивозі ТПВ під час суботників, днів довкілля.

У багатоквартирному секторі міста ТПВ вивозяться щоденно, крім неділі. Не дивлячись на проведену роботу спеціалістами комунальних служб міста, є ще багато проблем – недостатньо ведеться робота по укладенню договорів на вивіз ТПВ з приватним підприємцями та з населенням, через що не прибираються прибудинкові території, утворюються сміттезвалища на місті ліквідованих та нові, особливу увагу потрібно приділити вул. Донецька, Тельмана, Комсомольська і прилеглих до них провулків, де майже немає проплати за вивіз ТПВ. Все сміття вивозять у ліс та створюються звалища вдовж залізничного полотна, вул. Інтернаціональна, район І шахти і район Підвільх.

Одним з головних питань, що зумовлює санітарне благополуччя та належний стан території міста є зобов’язання власників та орендарів об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування та земельних ділянок, на яких розташовані ці об’єкти, здійснювати збір побутових відходів та забезпечити їх вивіз, уклавши відповідно до діючого законодавства договори з суб’єктами господарювання – юридичними або фізичними особами, які у встановленому порядку надають послуги з вивозу тари та побутових відходів. Не всі приватні підприємці укладають договір на вивіз ТПВ, сміття виносять за клуб «Кремінна», на безхози і т. д.

На міському цвинтарі під час масових прибирань (на свята) сміття звалюється де завгодно, не встановлені місця збору сміття, відсутні трафарети та забороняючі таблички. До вищезазначеного, з приватного сектору розміщених біля цвинтаря вулиць ТПВ вивозять і виносять місцеві мешканці на так званий «аеродром», створюючи несанкційні звалища поруч з полігоном ТПВ. Проблемним є район громадських гаражів і інші райони.

Протягом 2014 року за участю депутатів Кремінської міської ради, СЕС та комунальних служб міста проведено 8 сходів з питань благоустрою.

На даний час у межах міста Кремінна заходиться 22 несанкціонованих сміттезвалища. Приблизна кількість відходів на них 180 тон.

З початку 2014 року ліквідовано 31 сміттєзвалище близько 1599 куб. м, по місту та прибрано карманні-сміттєзбиральники у кількості 2 шт по об’їзній дорозі.

КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» ліквідовані 3 сміттєзвалища, а 28 сміттєзвалищ прибрано іншими організаціями, установами, комунальними підприємствами та приватними підприємцями.

На місцях 3 сміттєзвалищ побудовані дитячі майданчики по вулицях Гагаріна, Фадєєва, Донецька.

З питань благоустрою та перевірки проводились рейди, графік проведення рейдів узгоджувався та затверджувався Кремінським міським головою.

Проведено рейдів спільно з працівниками РВ УМВС – 7;

  1. з працівниками СЕС – 9;
  2. з працівниками КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» - 9;
  3. з працівниками райдержадміністрації – 3;
  4. з комісією по благоустрою ї торгівлі – 7;
  5. з працівниками ДАЇ – 1;

Всього проведено 30 рейдів.

За порушення Правил благоустрою виписано приблизно 4012 попереджень, надано дозволів на зберігання будівельних матеріалів – 14.

Крім того, з населенням проводились бесіди та надавались роз’яснення з питань благоустрою.

В рамках проведення дня Довкілля та суботників і виконання «Програми охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки» у 2014 році висаджено весною 176 дерев:

  1. квартал Побєди – 9 кленів, 2 абрикоси;
  2. вул. Шевченко – 6 вишень, 3 абрикоси;
  3. пр-кт. Леніна – 3 клени (американські), 1 верба;
  4. вул. Автомобільна – 2 дерева;
  5. вул. Донецька – 7 абрикос, 2 вишні, 4 акації;
  6. вул. Інтернаціональна – 21 фруктове дерево;
  7. вул. Лазо – 4 берези; 2 вишні, 4 сливи;
  8. вул. Куйбишева – 2 сливи, 2 абрикоси;
  9. вул. Комсомольська – 4 фруктових дерева;
  10. вул. Дубова Роща – 11 вишень, 3 сливи;
  11. вул. Осіння – 8 беріз, 14 слив, 2 абрикоси, 9 вишень;11 беріз
  12. вул. Гастелло – 2 вишні, 3 абрикоси;
  13. вул. Степна – 6 фруктових дерев;
  14. вул. Леніна – 8 фруктових дерев;
  15. вул. Пархоменко – 2 вишні;
  16. вул. Гагаріна – 4 тополі, 2 вишні;
  17. пл. Петровського – 11 фруктових дерев;
  18. вул. Горького – 3 сливи, 1 черешня, 1 липа.

Всього по місту посаджено 187 дерев.

На суспільних заходах дерева викопувалися на територіях ЛМГ, приватними підприємцями та мешканцями приватного сектору.

Загальна площа земельних насаджень міста складає 659 га, площа земельних насаджень загального користування 200 га, зелені насадження, які доглядаються – 22,1 га, площа газонів 20,15 га, квітників 2,0 га, парків 2,0 га, скверів 2,8 га.

Надано на зріз дерев 41 дозвіл, зрізано 30 дерев, омолоджено 13 дерев за період з 01.01.2014 по 01.12.2014 всього по місту підлягають видаленню 138 дерев.

На КП «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС» розглядається питання по вирощуванню посадкового матеріалу дерев та квітів.

У липні-серпні місяці 2014 року за розпорядженням голови районної державної адміністрації та розпорядження міського голови було запроваджено карантинний режим по знищенню амброзії полинолистої.

Для ліквідації вогнищ карантинного бур»яну керівниками підприємств та установ усіх форм власності було прийнято агротехнічні засоби та встановлено суворий контроль за виконанням даних розпоряджень. Особлива увага у цьому плані приділялась узбіччям доріг тому що транспортні засоби, які рухаються шляхом засміченим бур’янами є основними рознощиками насіння бур’янів на великі відстані.

З посадовими особами та громадянами міста проводились бесіди та роз’яснення про необхідність знищення амброзії – як небезпечної для здоров’я людей рослини.

По м. Кремінна амброзію було виявлено на 36 га. Взагалі по місту постійно обкошувались від бур’янів парки, сквери, прибудинкові території комунальними службами міста , силами підприємств та організацій, мешканцями приватного сектору .

Щодо інженерно-геологічних даних значна частина території Кремінської територіальної громади відноситься до зони підтоплення, що провокує і активізує розвиток таких небезпечних геологічних процесів, як зсуви, обвали, корозія та засолення ґрунту, заболочуваність, суфозія, пливуни, просадку, а де набухання, а також просідання ґрунту, що суттєво впливає на умови життєдіяльності людей у цій зоні.

Для прокладання відтоку води, дренажу та відкачування води потрібні необхідні засоби – мотопомпи, водяні рукави та кошти на проведення робіт.

КП «КРЕМІННА - КОМУНСЕРВІС» з метою покращення системи дорожнього руху постійно проводилась робота по установці дорожніх знаків, дорожньої розмітки, ремонту доріг.

На СТО по вул. Інтернаціональна проводиться робота по регулюванню двигунів, працює пункт контролю по вмісту СО у вихлопних газах авто.

З метою недопущення загоряння полігону ТПВ у весняно-літній період КП «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС» постійно виконувались роботи по плануванню полігону та рекультивації території.

Районною СЕС проводиться регулярний збір проб води, для цього виділені спеціальні місця. Розроблена і виконувалась по об’єму фінансування програма водозабезпечення м. Кремінна постійно проводиться заміна водогонів, які вийшли з ладу за час довготривалого використання на нові та ремонтуються розвідні колодязі, колектори, ливневі водовідстійники, КП «КРЕМІННА–КОМУНСЕРВІС» ливневі колодязі.

Питання санітарного стану міста знаходяться на постійному контролі виконкому міської ради і розглядаються на засіданнях виконкому.

Депутатський корпус, голови вуличних комітетів теж проводять постійну роботу з населенням по наведенню і підтриманню чистоти і порядку на території Кремінської громади.

Депутати, також, спланували свою роботу на перше півріччя 2015 р. затвердивши план роботи на перше півріччя 2015 р.

Також, було прийнято рішення по врегулюванню майнових відносин та земельні питання.



Категорія: Новини | Переглядів: 473 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz