П`ятниця, 19.04.2024, 15:35
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
 
Головна » 2015 » Січень » 26 » 14 січня 2015 р. відбулася 56 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.
09:11
14 січня 2015 р. відбулася 56 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

14 січня 2015 р. відбулася 56 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

14 січня 2015 р. відбулася 56 сесія Кремінської міської ради шостого скликання. Головував на сесії міський голова Гриценко В.І. На порядок денний було винесено 9 питань.

Сесія затвердила Програму соціально економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2015 р. Програму та заходи до неї було обговорено у грудні місяці на депутатських комісіях та Громадській раді. Всі зауваження та пропозиції депутатів і громадськості враховані при прийнятті Програми. На виконання заходів Програми у бюджеті передбачено 2919 тис. грн.

Відповідно до ст. 10, 12 Податкового кодексу України, керуючись ст. 4 прикінцевих положень Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» з метою забезпечення надходжень до доходної частини міського бюджету прийняті рішення щодо встановлення місцевих податків та зборів.

Так, на території Кремінської міської ради встановлені такі місцеві податки та збори.

Місцеві податки: податок на майно, який складається з:

  1. податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
  2. транспортного податку;
  3. плати за землю.

Єдиний податок. Місцеві збори:

  1. збір за місця для паркування транспортних засобів;
  2. туристичний збір.

Увага депутатів, представників громадськості, які обговорювали ставки податків була зосереджена на питанні встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. На комісіях депутати детально розглянули це питання та прийняли відповідне рішення з урахуванням пропозицій та рішення Громадської ради, яка відбулася 12.01.2015 р.

Рішенням 56 сесії міської ради встановлені ставки податку:

  • на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб за 1 кв. метр об’єкта житлової нерухомості у розмірі 0,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
  • на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для юридичних осіб за 1 кв. метр об’єкта житлової нерухомості у розмірі 1,3 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
  • на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для юридичних осіб за 1 кв. метр об’єкта нежитлової нерухомості у розмірі 0,8 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
  • на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб за 1 кв. метр об’єкта нежитлової нерухомості у розмірах:
  • для господарських (присадибних будівель - допоміжних (нежитлових) приміщень, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо у розмірі 0,05 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
  • для готельних будівель, офісних будівель, будівель торгівлі, гаражів, будівель промисловості та складів, будівель для публічних виступів, інших будівель у розмірі 0,6 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Також, були встановлені:

  • акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Ставка акцизного податку для підакцизних товарів з реалізації суб’єктами господарювання через роздрібну торговельну мережу пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, біодизелю та скрапленого газу, палива з розрахунку на календарний місяць встановлена у розмірі 5% від вартості (з податком на додану вартість) товару;
  • податок на майно (в частині транспортного податку). Ставка податку з розрахунку на календарний рік встановлена у розмірі 25 000 (двадцять п’ять тисяч) гривень за кожен легковий автомобіль, який використовувався до 5 років і має об’єм циліндра двигуна понад 3000 куб. см.

Депутати затвердили перелік об’єктів комунальної власності, що підлягає відчуженню у 2015 та реєстр земельних ділянок, що підлягають продажу у 2015 р.

Так, в перелік об’єктів нерухомості, які є власністю територіальної громади міста Кремінна і підлягають приватизації через аукціон в 2015 році внесено:

  • домоволодіння по вулиці Озерній, 24 селища Стара Краснянка Кремінської міської ради Луганської області, відумерле згідно рішення суду;
  • домоволодіння по вулиці Чайковського, 40 міста Кремінна Луганської області, безгоспне згідно рішення суду;
  • об’єкт нерухомого майна комунальної власності – виробнича база (будівлі та споруди), який знаходиться за адресою вулиця Дзержинського, 1Д, місто Кремінна Луганської області;
  • об’єкт нерухомого майна комунальної власності – приміщення магазину з господарськими будівлями, яке знаходиться за адресою вулиця Володарського, 41, місто Кремінна Луганської області;
  • об’єкт нерухомого майна комунальної власності – міський туалет, який знаходиться за адресою площа Кооперативна, місто Кремінна Луганської області.

До переліку земельних ділянок несільськогосподарського та сільськогосподарського призначення, які підлягають продажу у 2015 році внесено:

  • земельну ділянку загальною площею 0,0184 га, яка знаходиться в оренді у гр. Хлюбцева О.М. для ведення особистого селянського господарства, яка розташована за адресою: м. Кремінна, вул. 70 лєт Октября, 25;
  • земельну ділянку загальною площею 0,0019 га, яка знаходиться в оренді у гр. Жаравіна В.І. для обслуговування закладу побутового обслуговування - перукарні, яка розташована за адресою: м. Кремінна, пров. Октябрьський, 8б;
  • земельну ділянку загальною площею 0,0408 га, яка знаходиться в оренді у гр. Безсмертного М.Н. для обслуговування будівлі торгівлі - магазину, яка розташована за адресою: м. Кремінна, пл. Кооперативна, 63;
  • земельну ділянку загальною площею 0,1050 га, яка знаходиться в оренді у гр. Романовського О.О. для обслуговування будівлі торгівлі - магазину та розташована за адресою: м. Кремінна, вул. Совєтська, 3а.

Виконкому Кремінської міської ради доручено провести підготовку документів для оголошення аукціону з продажу вказаного нерухомого майна та провести державну реєстрацію права комунальної власності на вищевказані земельні ділянки із земель житлової та громадської забудови у Відділі державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Кремінського районного управління юстиції.

Відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформування міжбюджетних відносин» прийнято рішення «Про передачу в оперативне управління дошкільних та клубних закладів Кремінської міської ради». Рішенням доручено міському голові укласти договір з Кремінською районною радою щодо здійснення видатків на утримання дошкільних та клубних закладів Кремінської міської ради у січні місяці 2015 року за рахунок субвенції з районного бюджету та передати в оперативне управління дошкільні та клубні заклади міста з 01 лютого 2015 року структурним підрозділам районної державної адміністрації.

Сесія затвердила основний фінансовий документ – бюджет Кремінської міської ради на 2015 р.

Фінансовий ресурс міського бюджету на 2015 рік сформовано з урахуванням змін, внесених до Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, основних положень проекту Основних напрямів бюджетної політики, схвалених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 квітня 2014 року № 385-р, завдань, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, схваленою постановою Верховної Ради України від 11 грудня 2014 року № 26-VIII, та рекомендацій місії Міжнародного Валютного Фонду за результатами технічних консультацій з її експертами.

Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2015 рік затверджено у сумі 6 324,986 тис. грн., у тому числі обсяг іншої субвенцій в сумі 743,829 тис. грн.

Обсяг доходів загального фонду бюджету визначений у сумі 5 824,986 тис. грн., спеціального фонду бюджету в сумі 500,000 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку – 382,000 тис. грн.

Загальний обсяг видатків міського бюджету на 2015 рік затверджений у сумі 6 324,986 тис. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 4 504,083 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету в сумі 1 820,903 тис. грн. за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів.

Установлений профіцит загального фонду міського бюджету в сумі 1 320,903 тис. грн. напрямком використання якого визначено:

  • передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 1 320,903 тис. грн.

Установлений дефіцит спеціального фонду міського бюджету в сумі 1 320,903 тис. грн., джерелом покриття якого визначено:

  • надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 1 320,903 тис. грн.

На 2015 рік в складі видатків міського бюджету затверджені кошти на реалізацію державних та регіональних галузевих програм на загальну суму 2 919,044 тис. грн.

Встановлений обсяг резервного фонду міського бюджету на 2015 рік у сумі 20,000 тис. грн.



Категорія: Новини | Переглядів: 639 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz