П`ятниця, 29.03.2024, 12:37
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
 
Головна » 2015 » Липень » 23 » Висновок коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акт
08:31
Висновок коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акт

Висновок

коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акту« Про встановлення податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016 року» принципам державної регуляторної політики.

 

« 08 » травня 2015 р.                                                                                              м. Кремінна  

                         

 Комісія з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради  розглянула проект регуляторного акту – рішення « Про встановлення податку  на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016 року » на дотримання  вимог ст.4, 8 Закону України « Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності»( далі Закон).

            За результатами здійсненого аналізу проекту- рішення сесії встановлено:

            Відповідно до п.7 Закону  до переліку регуляторних актів, які підлягають розгляду та затвердженню у 2015 р. включений проект регуляторного акту  « Про встановлення податку  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016 року ».

            Відповідно до Податкового кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міські ради в межах своїх повноважень приймають  рішення про встановлення  податків і зборів.            

            Зазначений проект рішення Кремінської міської ради та аналіз впливу регуляторного акту підготовлено відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308.            

            Враховуючи, що місцеві  податки і збори у повному обсязі зараховуються до місцевих бюджетів, своєчасність запровадження податку  на   нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та визначення розміру ставки  податку  є важливим заходом поповнення міського бюджету.

            Проблема, яку передбачається розв’язати з прийняттям даного  рішення , не може бути розв’язана за допомогою діючих ринкових механізмів, тому що, відповідно до діючого законодавства, встановлення місцевих  податків  і зборів можливе шляхом прийняття відповідного  рішення  Кремінської  ради.

            Прийняття рішення Кремінської міської ради «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»,сприятиме надходженню коштів податку до міського бюджету  та сприятиме розвитку інфраструктури міста, користувачами якої є мешканці міста, в тому числі і платники податку.

            Ціллю прийняття рішення Кремінської міської ради «Про  встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016 року» , є безумовне виконання чинного законодавства та отримання до міського бюджету відповідних надходжень.

            Відносини, що виникають у сфері справляння  податків  і зборів, регулюються Податковим кодексом України.  

            Безумовність обраного виду правового регулювання ґрунтується  на  загальнообов’язковості  рішень  Кремінської  міської ради для виконання  на  території міста, що передбачено ст.144 Конституції України, ст.73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та с. 4 Податкового кодексу України.

            Альтернативні способи запровадження місцевих  податків  і зборів в місті  Кремінна  відсутні.

            Запропонований спосіб вирішення зазначеної проблеми відповідає вимогам чинного законодавства, забезпечує реалізацію принципів державної регуляторної політики.  

            Реалізація даного регуляторного акта забезпечить дотримання єдиного механізму сплати  податку   на   нерухоме   майно , відмінне від земельної ділянки, у місті та буде здійснюватися шляхом інформування громадян про прийняття  рішення  Кремінської  міської ради    «Про  встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016 року »  через засоби масової інформації.

            Враховуючи, що виконання зазначеного  рішення  є загальнообов’язковим для всіх учасників правовідносин у системі оподаткування, досягнення цілей вбачається цілком реальним.  Рішення  буде запроваджено  на  належному рівні і підлягатиме обов’язковому виконанню органами державної податкової служби та платниками місцевого  податку .        Перешкоди щодо можливого впровадження цього регуляторного акта та виконання його вимог відсутні.

            При виникненні змін у чинному законодавстві, які можуть вплинути  на  дію запропонованого регуляторного акта, до нього буде внесено відповідні коригування та доповнення.

            Показником результативності цього регуляторного акту є обсяг надходжень до міського бюджету.

            Визначені заходи щодо відстеження результативності регуляторного, які будуть здійснюватися статистичним методом.   

            На підставі вищезазначеного комісія зробила висновок що проект рішення « Про встановлення податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016  року»   відповідає вимогам  ст. 4.8 Закону « Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності»

 

Голова комісії                                                                                             Л.В.Колесніченко

 

 

Категорія: Ріш міськради 61 сесія | Переглядів: 373 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz