Середа, 24.04.2024, 08:33
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
 
Головна » 2015 » Липень » 23 » Висновок коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного ак
08:31
Висновок коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного ак

 Висновок

коміссії з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради щодо відповідності проекту регуляторного акту «Про  встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарі з 01.01.2016 р.»

 

« 08 » травня 2015 р.                                                                                               м. Кремінна  

                         

             Комісія з питань реалізації державної регуляторної політики Кремінської міської ради  розглянула проект регуляторного акту –рішення « Про  встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів з 01.01.2016 р.»  на дотримання  вимог ст.4, 8 Закону України « Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності»( далі Закон).

            За результатами здійсненого аналізу проекту- рішення сесії встановлено:

            Відповідно до п.7 Закону проект включений до переліку регуляторних актів, які підлягають розгляду та затвердженню у 2015 р. проект регуляторного акту  « Про встановлення податку  на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 2016 року ».

                        Відповідно до Податкового кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міські ради в межах своїх повноважень приймають  рішення про встановлення  податків і зборів.

            У разі не встановлення міською радою  податку  на  нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зазначений  податок буде справлятися із застосуванням за мінімальної ставки.

            Аналіз впливу регуляторного акту проекту рішення Кремінської міської ради «Про  встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» підготовлено відповідно до вимог Закону України   «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308.

Відповідно до підпункту 12.4.4 пункту 12.4 статті 12 Податкового кодексу України, до повноважень міських рад належить встановлення ставки акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, біодизелю та скрапленого газу.

Прийняття такого регуляторного акту надасть можливість встановити ставку акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, біодизелю та скрапленого газу, що буде діяти на території міста Кремінна , відповідно до змін у Податковому законодавстві.

Очікуваними результатами прийняття даного рішення є збільшення надходжень до місцевого бюджету від акцизного податку  

            Цілями державного регулювання є збільшення грошових надходжень від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

            Альтернативних  способів досягнання  встановлених цілей  крім державного державному регулюванню не передбачено.  Розмір ставок акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів встановлюється згідно Податкового кодексу України.  

  Механізмом та  заходами, які забезпечують розв'язання визначеної проблеми  є  регламентований розмір ставок акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Регулювання побудоване відповідно до принципів регуляторної політики:

- ставки встановлюються місцевими радами;

- опублікування в засобах масової інформації та у мережі Інтернет пропозицій щодо ставок акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Проведено обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта.

            Вигоди від виконання зазначених вимог регуляторного акту будуть відчуватися як суб’єктами підприємницької діяльності, так і територіальною громадою в цілому. Збільшення доходної частини бюджету призведе до підвищення рівня соціального забезпечення як окремих категорій громадян, так і всього міста в цілому.

Зазначений регуляторний акт не потребує додаткових витрат крім процедури прийняття рішення та роботи з ЗМІ.

            Передбачається не обмежувати строк дії запропонованого регуляторного акта. В разі потреби вноситимуться зміни до нього за підсумками аналізу відстеження результативності.

Аналізом регуляторного впливу визначені   показники результативності.

 Також, аналізом регуляторного впливу визначені заходи, за допомогою яких буде здійснюватись відстеження результативності регуляторного акта в разі його прийняття

              На підставі вищезазначеного комісія зробила висновок, що проект регуляторного акту  - рішення «Про  встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів з 01.01.2016 р.» »   відповідає вимогам  ст. 4.8 Закону « Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності»

 

 

Голова комісії                                                                              Л.В.Колесніченко

 

Категорія: Ріш міськради 61 сесія | Переглядів: 392 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz