Четвер, 28.03.2024, 14:28
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
 
Головна » 2016 » Лютий » 12 » РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ У НОТАРІУСА!
15:52
РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ У НОТАРІУСА!

РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ У НОТАРІУСА!

 

26 листопада 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 835- VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі – Закон), який набрав чинності 13 грудня 2015 року (крім окремих положень).

Новий Закон об’єднав в собі різнопланові ініціативи: як ті, що вже успішно зарекомендували себе на практиці, так і нововведення, яких вже давно потребувало бізнес-середовище.

Відповідно до нового Закону понад 7 тис. нотаріусів України отримали право проводити реєстраційні дії щодо юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Ще однією новелою у сфері реєстрації бізнесу є  здійснення державної реєстрації за принципом екстериторіальності. Простіше кажучи, стає можливим звернення до будь-якого державного реєстратора або нотаріуса (державного та приватного) в межах території України, незалежно від місцезнаходження чи місця проживання заявника.

Ще один позитивний момент нового законодавства – значно спрощений порядок започаткування бізнесу. По-перше, на відміну від багатьох країн, первинна реєстрація підприємництва в Україні безкоштовна. По-друге, новим Законом  запроваджуються чіткі та зрозумілі процедури, помітно скорочується перелік документів, що подаються для державної реєстрації, у тому числі через їх отримання в електронній формі від державних органів.

 

 

 

 

 

   

 

 

СКАРГИ НА НОТАРІУСА В СФЕРАХ РЕЄСТРАЦІЇ БІЗНЕСУ ТА НЕРУХОМОСТІ!

 

         Рішення, дії або бездіяльність нотаріуса у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів або до суду.

Міністерство юстиції України розглядає скарги:

1) на проведені державним реєстратором реєстраційні дії (крім випадків, якщо такі реєстраційні дії проведено на підставі рішення суду).

Головне територіальне управління юстиції у Луганській області розглядає скарги:

1) на рішення (крім рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державного реєстратора;

2) на дії або бездіяльність суб’єктів державної реєстрації.

Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області 01.02.2016 було створено комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

Комісія є постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом при Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області, що в межах повноважень забезпечує розгляд скарг у сфері державної реєстрації.

Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів протягом 30 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю.

Скарга на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації або територіального органу Міністерства юстиції України подається особою, яка вважає, що її права порушено, у письмовій формі та має містити:

1) повне найменування (ім’я) скаржника, його місце проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (ім’я) представника скаржника, якщо скарга подається представником;

2) зміст оскаржуваного рішення, дій чи бездіяльності та норми законодавства, порушені на думку скаржника;

3) викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги;

4) підпис скаржника або його представника із зазначенням дати складення скарги.

Якщо скарга на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації подається представником скаржника, до такої скарги додається довіреність чи інший документ, що підтверджує його повноваження, або його копія, засвідчена в установленому порядку.

 

Місцезнаходження комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Луганській області – 93400 Луганська обл. м.Сєвєродонецьк вул.Єгорова, буд.22, тел.06452-4-24-93.

 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 431 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz