Середа, 24.04.2024, 04:14
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
 
Головна » 2015 » Липень » 22 » ПРОТОКОЛ засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології
16:18
ПРОТОКОЛ засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

УКРАЇНА

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА

 ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

 

ПРОТОКОЛ

 засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

                                                                                    

       м. Кремінна                                                                                   „ 03” червня  2015 р.                                                                                                                              11.00 каб. №12

 

 

На засіданні присутні 4 членів комісії:  Стародубцева Л.В., Склярова О.В., Андрєєв О.В.,  Павлов А.М..

Відсутні 3 члена комісії

Засідання комісії є правомочним.

Запрошені:  секретар міської ради Колесніченко Л.В., начальник відділу  Пруденко О.П.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Розгляд профільних питань.

Інформація: Пруденко О.П. – начальника землевпорядного відділу     апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради  

 

  1. Розгляд заяви громадянки Жукової Ю.О..

   СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П. – яка оголосила заяву громадянки Жукової Ю.О. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок вільної земельної ділянки комунальної власності (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р. ).

     ВИРІШИЛИ:

             Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про надання дозволу на складання проекту  землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд  гр. Жуковій Ю.О.»

Прийнято одноголосно.

 

  1.  Розгляд листа Головного управління Держгеокадастру у Луганській області від 19.05.2015 р. за № ДС – 18-12-7777.4-15/18-15.

            СЛУХАЛИ:

            Пруденко  О.П., яка оголосила лист Головного управління Держгеокадастру у Луганській області від 19.05.2015 р. за № ДС – 18-12-7777.4-15/18-15 про надання дозволу на відведення земельної ділянки для сінокосіння та випасання худоби громадянину  Смазів М.А. із земель державної  власності сільськогосподарського призначення, яка розташована  за межами м. Кремінна, на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується у Кремінській міській раді (земельних торгах) (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р. ).

    ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про погодження надання дозволу на складання проекту  землеустрою щодо відведення земельної ділянки для сінокосіння та випасання худоби  гр. Смазі М.А.».

Прийнято одноголосно.

 

 

 

  1. Розгляд звернень громадян про надання дозволу міської ради на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) на яких розташоване їх нерухоме майно на праві особистої власності та знаходиться у користуванні громадян

              СЛУХАЛИ:

Пруденко  О.П., яка оголосила заяви громадян

1. Гадючці Івану Тимофійовичу, який мешкає за адресою: с. Червона Попівка, вул. Совєтська, 116., на земельну ділянку за адресою: м. Кремінна, пров. Польовий, 12.

2. Семиволос Ірині Остапівні, яка мешкає за адресою: селище Житлівка, вул. Озерна, 33, на земельну ділянку за місцем проживання.

3. Тарновській Марині Вікторівні, яка мешкає за адресою: м. Кремінна, вул. Красна, 147 на земельну ділянку за місцем проживання

4. Шаповал Ірині Миколаївні, яка мешкає за адресою: м. Кремінна, вул. Дубова Роща, 47, на земельну ділянку за місцем проживання.

які користуються земельними ділянками, на яких розташоване нерухоме майно (на праві власності) та мають намір на оформлення правовстановлюючих документів на землю і ознайомила з відповідним проектом рішення (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р. ).

    ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян» .

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  питання щодо перегляду орендної плати за земельну ділянку (присадибну ділянку), надану в оренду гр. Кауту В.І..

     СЛУХАЛИ:

           Пруденко  О.П., яка оголосила узгоджений розрахунок розміру орендної плати  гр. Каутом Валерієм Івановичем, що свідчить про добровільну згоду на перерахунок орендної плати за присадибну ділянку. (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про внесення змін до договору оренди землі від 17.10.2013 р. укладеного з гр. Каутом В.І.»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяву громадянина Сидоренка Миколи Семеновича.

     СЛУХАЛИ:

           Пруденко  О.П., яка оголосила заяву громадянина Сидоренка Миколи Семеновича щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки земельної ділянки розташованої по вул. Мічуріна, 18г, м. Кремінна, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної машинобудівної та іншої промисловості – утримання деревообробного виробництва та встановити ставку орендної плати в розмірі 5% від нормативної грошової оцінки (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 14.05.2009 для утримання деревообробного виробництва гр. Сидоренку М.С.»

Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

  1. Розгляд  клопотання ТОВ «АТБ-ТОРГСТРОЙ».

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила клопотання ТОВ «АТБ-ТОРГСТРОЙ»  щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки розташованої пров. Октябрьський, 4, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування закладу торгівлі – утримання вбудованого-прибудованого нежилого приміщення – магазина с літнім майданчиком та встановити ставку орендної плати в розмірі 8% від нормативної грошової оцінки (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 26.04.2010 для утримання вбудованого-прибудованого нежилого приміщення – магазина с літнім майданчиком ТОВ «АТБ-ТОРГСТРОЙ»»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяви ФОП Новікова Дмитра Миколайовича.

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила заяву ФОП Новікова Дмитра Миколайовича  щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки розташованої по вул. Мічуріна, 18а, м. Кремінна, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної машинобудівної та іншої промисловості – розширення території існуючого столярного цеху, та встановити ставку орендної плати в розмірі 6% від нормативної грошової оцінки (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 20.01.2010 для розширення території існуючого столярного цеху ФОП Новікову Д.М.»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяви громадянки Ситник Г.А..

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила заяву громадянки Ситник Г.А. щодо добровільної відмови від права користування земельною ділянкою, площею 0,0252 га, яка розташована по вул. Шевченко, район садиби 100, надану для сінокосіння (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про припинення права користування земельною ділянкою гр. Ситник Г.А.  (вул. Шевченко, район садиби 100)»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  Інформаційної довідки  з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об’єкта нерухомого майна  від 11.03.2015 року № 34750949, Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо суб’єкта від 20.04.2015 року № 36488921.

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила Розглянувши Інформаційну довідку  з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об’єкта нерухомого майна  від 11.03.2015 року № 34750949, Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо суб’єкта від 20.04.2015 року № 36488921, враховуючи Акт обстеження стану та дотримання умов використання земельної ділянки від 27.03.2015 року складений комісією з самоврядного контролю за використанням та охороною земель щодо припинення Закритому акціонерному товариству завод «Кремінмаш», юридична адреса: м. Кремінна, вул. Дзержинського, 33, в зв’язку з відсутністю права власності на нерухоме майно право користування земельними ділянками загальною площею  0,8421 га для утримання виробничих будівель та для утримання долі внутрізаводських доріг  по вул. Дзержинського, 33,  м. Кремінна. (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про припинення права землекористування ЗАТ завод «Кремінмаш»»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  питання щодо припинення права оренди ТОВ «Рантьє»

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила питання щодо припинення права оренди ТОВ «Рантьє» у зв’язку з закінченням терміну дії договору оренди землі та унеможливлення поновлення права оренди  відповідно до чинного законодавства України, враховуючи те, що межі міста Кремінна не затверджені (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про припинення права оренди  ТОВ «Рантьє» (вул. генерала Михайлова, 1д)»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяви гр. Задорожнього Сергія Сергійовича.

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила заяву гр. Задорожнього Сергія Сергійовича про надання згоди на відведення земельної ділянки для ведення садівництва за рахунок земель комунальної власності та враховуючи те, що дана земельна ділянка зарезервована як землі загального користування для облаштування паркової зони Дитячого парку відпочинку міста Кремінна відповідно до рішення 60 сесії міської ради 6 скликання від 13.05.2015 року № 60/15 (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про відмову в надання згоди на відведення земельної ділянки для ведення садівництва гр. Задорожньому С.С.»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяви громадянки Яшиної В.О...

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила заяву громадянки Яшиної В.О. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки яка розташована по вул. Озерна, 31, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд – збільшення присадибної ділянки, та встановити ставку орендної плати в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 24.05.2005 для збільшення присадибної земельної ділянки гр. Яшиній В.О.»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяви фізичної особи-підприємця Чабаненка С.Л..

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила заяву фізичної особи-підприємця Чабаненка С.Л. про надання згоди міською радою на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для утримання торгового павільйону з метою поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 25.07.2005 р. (з доповненнями),  враховуючи рішення 29 сесії міської ради 5 скликання від 31.03.2009 року № 29/42 (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

 

 

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про надання згоди на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ФОП Чабаненку С.Л. (пров. Октябрьський, район будинку №7)»

Прийнято одноголосно.

 

  1. Розгляд  заяви ФОП Гайворонського О.В. та ФОП Гайворонської Т.Д..

     СЛУХАЛИ:

         Пруденко  О.П., яка оголосила заяву ФОП Гайворонського О.В. та ФОП Гайворонської Т.Д. щодо переукладання трьох договорів оренди землі, які укладені між Кремінською міською радою та фізичними особами-підприємцями Гайворонським О.В. та Гайворонською Т.Д., за якими в оренду передавалась доля від земельної ділянки без виділення її в натурі, у зв’язку з тим, що у одного з даних договорів оренди минув строк його дії і неможливістю відповідно до чинного законодавства поновити право оренди на долю земельної ділянки, враховуючи відсутність заборгованості з плати за землю, на земельну ділянку яка розташована по площа Красна, 3, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування закладу торгівлі – магазину і встановити ставку орендної плати в розмірі 8% від нормативної грошової оцінки  (додатки в матеріалах 61-ої сесії від 17.06.2015р.).

     ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії рішення «Про переоформлення права оренди на земельну ділянку для утримання нежитлової будівлі – магазину ФОП Гайворонського О.В. та ФОП Гайворонської Т.Д.»

Прийнято одноголосно.

Розгляд питань, які виносяться на  61 сесію міської ради.

  1. Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2015 рік
  2. Про встановлення розмірів орендної плати та земельного сервітуту за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Кремінна
  3.  Про встановлення податку а нерухоме майно, відмінне  від земельної ділянки з 01.01.2016
  4. Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради
  5. Про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів з 01.01.2016 року
  6. Про встановлення податку на майно (в частині транспортного податку) з 01.01.2016 року.
  7.  Про делегування повноважень

 

  •  

Макогон Н.М. заступника міського голови з економічних питань, яка  представила проект рішення  «Про внесення змін до бюджету міської ради на 2015 рік».

За результатами обговорення депутати вирішили  погодити та винести на розгляд 61 сесії міської ради представлений проект рішення.

Прийнято одноголосно

 Слухали

 Макогон Н.М. заступника міського голови з економічних питань, яка  представила проекти рішень – регуляторних актів ,  які пройшли оприлюднення , на які підготовлені всі висновки , базові відстеження :

-Про встановлення   розмірів  орендної плати та земельного сервітуту за земельні ділянки, які перебувають у  комунальній власності територіальної громади м. Кремінна.

-Про встановлення податку а нерухоме майно, відмінне  від земельної ділянки з 01.01.2016

-Про затвердження ставок земельного податку на 2016 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради

-Про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів з 01.01.2016 року .

-Про встановлення податку на майно (в частині транспортного податку) з 01.01.2016 року.

Ознайомила депутатів з висновком комісії з питань регуляторної політики .

   За результатами обговорення депутати вирішили погодити та винести на розгляд 61 сесії міської ради представлені проекти рішення – регуляторні акти.

Прийнято одноголосно

 Слухали

Макогон Н.М. заступника міського голови з економічних питань, яка  представила проект рішення «Про делегування повноважень» 

За результатами обговорення депутати вирішили   погодити та винести на розгляд 61 сесії міської ради представлений проект рішення.

Прийнято одноголосно

 

 

ГОЛОВА  КОМІСІЇ                                                    Л.В.СТАРОДУБЦЕВА

 

СЕКРЕТАР   КОМІСІЇ                                                         Н.В.СМАГА

Категорія: Прот засідань деп комисій-61 сесія | Переглядів: 441 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz