Середа, 24.04.2024, 19:28
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
 
Головна » 2013 » Серпень » 30 » Аналіз рег. впливу проекту рішення сесії Кремінськоі міської ради «Про затвердження Порядку провадження торгівельної ...
14:17
Аналіз рег. впливу проекту рішення сесії Кремінськоі міської ради «Про затвердження Порядку провадження торгівельної ...

Аналіз регуляторного впливу
проекту рішення сесії Кремінськоі міської ради
«Про затвердження Порядку провадження торгівельної діяльності
за межами торгівельних приміщень
на території об'єктів благоустрою міста Кремінна»

Проект рішення сесії Кремінської міської ради «Про затвердження провадження торгівельної діяльності за межами торгівельних приміщень на території об»єктів благоустрою міста Кремінна» визначає умови провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Кремінна з врахуванням архітектурних, санітарно-гігієнічних, пожежних, торговельних норм, функціонально-планувальних та історико-культурних чинників.

  1. Визначення та аналіз проблем, яку буде розв’язано шляхом регулювання.
    Порядок визначає умови провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Кремінна з врахуванням архітектурних, санітарно-гігієнічних, пожежних, торговельних норм, функціонально-планувальних та історико-культурних чинників. Дія Порядку поширюється на суб'єктів господарювання - юридичних та фізичних осіб, незалежно від їх організаційно - правової форми, що провадять торговельну діяльність за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Кремінна (крім торгівлі на ринках) та на фізичних осіб — не суб'єктів господарської діяльності, що здійснюють торгівлю квітами, вирощеними на земельних ділянках, відповідного цільового призначення, які перебувають у власності (користуванні) заявника.
  2. Обгрунтування прийняття регуляторного акта.
    Порядок провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Кремінна (далі Порядок) розроблено відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про адміністративні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 15 червня 2006 року № 833 "Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення", наказу Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 08.07.96р. № 369 «Про затвердження Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі» та інших.
  3. Визначення цілей державного регулювання.
    Основною метою прийняття відповідного рішення є удосконалення торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Кремінна з врахуванням архітектурних, санітарно-гігієнічних, пожежних, торговельних норм, функціонально-планувальних та історико-культурних чинників.
  4. Альтернативні способи досягнення встановлення цілей.
    В якості альтернативи до запропонованого регулювання можна розглянути збереження існуючої ситуації, що призводить до поглиблення визначеної проблеми. Дія цього Порядку поширюється на всі підприємства, установи та організації, незалежно від форми власності та відомчої належності, а також фізичних осіб, які здійснюють свою торгівельну діяльність на території ринків міста Кремінна. Особливості вимог торгівлі за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста товарами різних груп, визначені даним актом, дозволять впорядкувати відносини між адміністрацією ринку, продавцем товару та його споживачем.
  5. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми і відповідні заходи.
    Проектом рішення затверджуэться Порядок провадження торгівельної діяльності за межами торгівельних приміщень на території об»єктів благоустрою міста Кремінна».
  6. Обгрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту.
    Ймовірність досягнення цілей акту ґрунтується на високій мотивації суб’єктів господарювання стосовно виконання вимог акту , яка полягає у:
    • простоті та доступності положень акту;
    • простоті виконання вимог акту;
    • врегулювання прав і обов’язків суб’єктів господарювання, на яких поширюється даний акт;

    встановлення чіткого порядку функціонування торгівельної діяльності за межами торгівельних приміщень на території об»єктів благоустрою міста Кремінна»
    Можлива шкода у разі настання очікуваних наслідків дії акту не прогнозується.

  7. Визначення очікуваних результатів прийняття регуляторного акта.
    Прийняття рішення дозволить забезпечити організацію роздрібного продажу за межами торгівельних приміщень сільгосппродуктів, продовольчих і непродовольчих товарів додержанням ветеринарних, санітарних, протипожежних вимог, прав споживачів і вимог податкового законодавства.
  8. Обгрунтування строку чинності регуляторного акту.
    З моменту набрання чинності даного проекту рішення термін дії необмежений.
  9. Заходи з відстеження результативності регуляторного акту.
    Оголошення щодо розробки проекту рішення буде розміщено на сайті міської ради у розділі «Регуляторна політика» з 30.08.2013 р та газеті «Кремінщина» Базове відстеження було здійснено у період з 30.08.2013 р. по 30.09.2013 р. та Повторне відстеження результативності Рішення Кремінської міської ради буде здійснено через рік після набрання ним чинності, періодичне – раз на три роки починаючи з дня виконання заходів з повторного відстеження. Відстеження результативності рішення Кремінської міської ради буде здійснюватись шляхом перевірок.


Міський голова ____________ В.І.Гриценко


Категорія: Проекти регуляторних актів | Переглядів: 597 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz