Середа, 24.04.2024, 23:18
...
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
 
Головна » 2015 » Березень » 13 » 25 лютого 2015 р. відбулася 58 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.
10:38
25 лютого 2015 р. відбулася 58 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

25 лютого 2015 р. відбулася 58 сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

25 лютого 2015 р. відбулася 58 сесія Кремінської міської ради шостого скликання. Головував на сесії міський голова Гриценко В.І. На порядок денний було винесено 29 питань. На сесії були присутні перший заступник міського голови Горін О.В., помічник депутата Верховної Ради України Кладко В.М., та представник Громадської ради при міській раді Кукуяшна Є.І.

На сесії міський голова звітував про діяльність міської ради за 2014 р. Звіт міського голови був розміщений на сайті міської ради. Всі депутати та мешканці міста мали змогу ознайомитися з матеріалами звіту.

Також, до відома були прийняті звіти голів постійних депутатських комісій. Зокрема, як зазначено у інформації у 2014 році було підготовлено та проведено 11 сесій міської ради, на яких будо прийнято 228 рішень, у тому числі 136 питань в галузі регулювання земельних відносин.

За звітній період відбулося 63 засідання постійних профільних комісій, з них:

12 засідань проведено профільною комісією з питань соціально –економічного розвитку, фінансів та бюджету. На засіданнях було розглянуто 33 профільних питання та 59 питань, які виносилися на розгляд сесій.

11 засідань проведено комісією з питань регламенту. На засіданнях було розглянуто 37 профільних питань та 55 питань, які виносилися на розгляд сесій.

12 засідань проведено комісією з соціальних питань. На засіданнях було розглянуто 14 профільних питання та 78 питань які виносилися на розгляд сесій.

14 засідань комісії з питань ЖКГ. На засіданнях було розглянуто 22 профільних питання та 70 питань які виносилися на розгляд сесій.

15 засідань земельної комісії. На засіданнях було розглянуто 136 профільних питань та 92 питання, які виносилися на розгляд сесій.

З загальної кількості проведених комісій 5 спільних.

На 2014 рік були затверджені перспективні плани роботи комісій, відповідно до яких комісії працювали.

Голови комісій та депутати приймали участь у засіданнях виконавчого комітету, входили до складу комісій по розгляду звернень громадян.

На засіданнях депутатських комісій була детально заслухана та обговорена а на сесії прийнята до відома інформація про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2014 р. Зокрема, реалізація державної регуляторної політики міської ради здійснюється у напрямках формування нормативно-правової бази у сфері підприємництва, усунення обмежень, які стримують розвиток підприємницької діяльності, забезпечення процедур підготовки проектів регуляторних актів, відстеження результативності діючих регуляторних актів та інших заходів.

При виконкомі міської ради діє комісія з питань реалізації державної регуляторної політики, яка відстежує додержання вимог чинного законо-давства по провадженню проектів регуляторних актів: опублікування, обговорення, відстеження результативності та інше. До участі у комісії були залучені представники громадських організацій.

У грудні 2013 р. був затверджений план підготовки проектів регуляторних актів Кремінською міською радою на 2014р. На забезпечення виконання вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та зазначеного плану протягом року міською радою були прийнято 3 регуляторних акта:

  • Про внесення змін в рішення 20 сесії міської ради шостого скликання від 22.07.2011 р. № 12/4 «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки № 47/7 від 19.03.2014
  • Про затвердження Порядку розрахунку орендної плати за земельні ділянки комунальної власності Кремінської міської ради № 50/11 від 18.06.2014 р.
  • Про затвердження переліку адміністративних послуг, інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються Кремінською міською радою Луганської області та її виконавчим комітетом № 50/12 від 18.06.2014

Розпорядженням міського голови затверджено план заходів на 2014 р. щодо відстеження результативності прийнятих регуляторних актів. План в цілому виконаний.

Керуючись ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарчої діяльності» рішеннями сесії міської ради затверджені: Перелік регуляторних актів, які підлягають розгляду та затвердженню у 2015 році та План заходів щодо відстеження регуляторних актів Кремінської міської ради у 2015 р.

Інформація щодо розробки проектів регуляторних актів розміщується у районній газеті «Кремінщина» з приміткою, що більш детальна інформація, а саме повний блок документів (проект регуляторного акту з додатками, аналіз регуляторного впливу та базове відстеження), згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», розміщується на сайті Кремінської міської ради (www.krem–rada.at.ua) у розділі «Регуляторна політика».

Своїм рішенням депутати звільнили в 2015 році від сплати земельного податку в розмірі 100 відсотків:

  • Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, органи Міністерства внутрішніх справ, органи Державної служби з надзвичайних ситуацій, органи Служби безпеки України, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;
  • Дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форм власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів.
  • Комунальні підприємства Кремінської міської ради.

Також , в рішенні зазначено що платники податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території та рекомендовано платникам податку, які користуються пільгами з цього податку, вивільнені кошти спрямувати на проведення капітального та поточного ремонтів приміщень, впровадження заходів з енергозбереження та зміцнення матеріально-технічної бази зазначених підприємств , а керівникам комунальних підприємств Кремінської міської ради направляти вивільнені кошти на погашення податкової заборгованості.

На виконання ст.ст. 10, 16 Закону України “ Про статус депутатів міських рад» прийнято рішення щодо звіту депутатів про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу за 2014 р. та проінформувати виборців про роботу міської ради.

Сесія прийняла до відома Звіт про діяльність комунальної установи Кремінської міської ради “Трудовий архів територіальних громад району” у 2014 році.

Так, комунальна установа Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району» була перереєрестрована 03.01.2013 року у зв′язку із зміною засновника та назви установи на виконання ст.29 Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Кремінської районної ради №22\1 від 13.12.2012р., рішення Кремінської міської ради №31\29 від 13.12.2012р. і створена для централізованого зберігання документів з особового складу ліквідованих підприємств, що діяли (були зареєстровані) на території Кремінського району та не мають правонаступників.

Утримання Трудового архіву виконується за рахунок місцевих бюджетів територіальних громад, документи яких зберігаються в Трудовому архіві (сільські ради передають видатки на виконання власних повноважень Кремінській міській раді з передачею коштів до місцевого бюджету у вигляді міжбюджетного трансферту, а Кремінська міська рада здійснює видатки на утримання комунальної установи Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району» за рахунок цільової субвенції).

На 25.11.2014 р. на відповідальному зберіганні в Трудовому архіві знаходяться документи з особового складу 228-ми ліквідованих підприємств від 18 територіальних громад району в кількості 13806 од. зб.

Новоастраханська, Макіївська територіальні громади документи з особового складу колишніх колгоспів, що діяли на їх території, на зберіганні до Трудового архіву не передали. Колгосп ім. Калініна (Новокраснянської, с\р) знаходиться в процесі передавання.

За звітній період Трудовий архів прийняв на зберігання 725 од.зб. від 8 фондів (і документи з особового складу колгоспу ім. Калініна Новокраснян-ської с\р знаходяться в процесі передавання), отримав 1058 запитів, з них працівниками установи на 25.11.2014 р. виконано 1045 запит (13 знаходяться в роботі), складено також описи до 9 фондів (38 од.зб.), що були передані на зберігання до Трудового архіву при його створенні без описів: Товариство кроліківників та звіроводів-аматорів (6 справ), ТОВ «Вікторія» (5 справ), ДП «Колибри» ТОВ фірми «Пєрнік» (2 справи), Н-Боровська МТС (14 справ), МПП «Дарина» (2 справи), філії індивідуального ПП «Премікс» (4 справи), ТОВ ВТФ «Престиж» (1 справа), кооперативу «Цветы» (3 справи), ТОВ «Экспресс» (1 справа).

Комунальна установа Кремінської міської ради “Трудовий архів територіальних громад району” є неприбутковою бюджетною установою .Доходами установи є поточні трансферти .

Доходи та витрати установи за звітний період склали майже 132 тис. грн.

Відповідно до листа Кремінської районної державної адміністрації щодо надання в позичку відділу освіти Кремінської районної державної адміністрації діючих закладів дошкільної освіти та відділу культури Кремінської районної державної адміністрації діючих закладів культури терміном до 31.12.2015 р., керуючись рішенням міської ради від 14.01.2015 р. № 9 «Про передачу в оперативне управління дошкільних та клубних закладів Кремінської міської ради» міська рада визнала не чинним пункт 1 рішення Кремінської міської ради шостого скликання від 23.04.2014 № 49/9 « Про зміну функціонального призначення нежитлової будівлі» та доручили виконкому міської ради провести роботи по реєстрації речових прав відповідно до чинного законодавства на будівлю, яка знаходиться за адресою: місто Кремінна, провулок Бульварний, 4 та забезпечити охорону зазначеного об’єкту .

Розглянувши клопотання Кремінської районної державної адміністрації, депутати прийняли рішення про передачу відділу освіти та відділу культури Кремінської районної державної адміністрації в позичку, нежитлові приміщення ДНЗ та клубних закладів.

Депутати затвердили Звіт про виконання Кремінського міського бюджету за 2014 рік . Було відзначено, що виконавчим комітетом Кремінської міської ради вжито заходів щодо забезпечення виконання бюджету у відповідності до затверджених показників.

За звітний період до загального фонду міського бюджету надійшло 9 062 936 грн., що становить 92,2 відсотки до затвердженого з урахуванням змін обсягу за звітний період, у порівнянні до аналогічного періоду 2013 року темпи надходження до міського бюджету зменшились на 5 відсотків або на 44 319 грн.

З податків і зборів виконання становить 8 273 165 грн., або 91,7 відсотків від планових показників, що на 99 030 грн. більше до аналогічного періоду минулого року, або на 1,2 відсотки. По дотації вирівнювання та додатковій дотації з районного бюджету виконання становить 654 200 грн., або 100 відсотків від планових показників.

На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів загального фонду – 9 062 296 грн., що становить 90,1 відсотки до затвердженого на поточний рік з урахуванням змін плану, що більше показника 2013 року на 7,6 відсотка або на 636 977 грн.

У порівнянні з відповідним періодом 2013 року збільшені обсяги фінансування видатків на культуру і мистецтво - 6,9 відсотків або на 44 059 грн., на освіту - 7,1 відсоток або на 397 244 грн., державне управління – 8,6 відсотка або на 152 900 грн., житлово-комунальне господарство – 37,7 відсотки або на 66 423 грн.

З метою ефективного використання бюджетних коштів, проведення своєчасних платежів та виконання зобов’язань були внесені зміни до бюджету.

Сесія делегувала повноваження Кремінському міському голові для підписання договору купівлі-продажу після проведення аукціону з приватизації об’єкту нерухомого майна комунальної власності - 2/3 частини виробничої бази ( будівлі та споруди), який знаходиться за адресою: вулиця Дзержинського, 1Д, місто Кремінна Луганської області та для підписання нотаріальної згоди на виведення викуплених 4/100 та 9/100 часток нежилої будівлі з сумісної часткової власності , яка знаходиться за адресою: місто Кремінна, проспект Леніна, № 14.

З метою проведення супроводу речових прав на об’єкти комунальної власності Кремінської міської ради на сесії затверджена Програма супроводу речових прав на об’єкти комунальної власності Кремінської міської ради

Також, було розглянуто клопотання Кремінського ВУ ВКГ щодо недопущення аварійної ситуації та внесені зміни до Програми підтримки комунального підприємства Кремінське ВУВКГ на 2015-2016 рік, що надає послуги на ринку житлово-комунальних послуг з водопостачання та водовідведення на території міської ради.

Також, були розглянуті інші та земельні питання порядку денного.

Категорія: Новини | Переглядів: 548 | Додав: hanabe
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz